Bajgle lchf

bajgle_lowcarb

Bajgle lchf są idealne na nowojorskie kanapki. Sposób ich przyrządzenia jest prosty. Bajgle lchf przypominają tradycyjne bajgle ale nie zawierają mąki. Są puszyste i zdrowe. Można je zamrozić.

Bajgle lchf

12 bajgli

Składniki

150 g mąki migdałowej

40 g błonnika witalnego

60 g mąki kokosowej

75 g zgniecionego siemienia

1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka soli

6 dużych jajek

500 ml wrzątku

5 łyżek białego i czarnego sezamu

Przygotowanie

Suche składniki odważyć i wymieszać w misce. Zmiksować jajka na puszysto i dodać suche składniki. Podczas miksowania dodać wrzątek. Uformować 12 kulek o wadze około 80 gram, zrobić dziurkę w środku i obtoczyć w sezamie. Układać bajgle na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach. Wstawić do nagrzanego na 175ºC piekarnika i piec przez około 45 minut.

Wartość energetyczna 1 porcji 216 kcal

Tłuszcze – 17 g

Białko – 9,8 g,

Węglowodany – 2,7 g

Błonnik – 8,1 g

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Poprzedni artykułBrokuły – zdrowe i niskowęglowodanowe
Następny artykułOlej kokosowy
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.

2 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here