Bajgle lchf

0
444
bajgle_lowcarb

Bajgle lchf są idealne na nowojorskie kanapki. Sposób ich przyrządzenia jest prosty. Bajgle lchf przypominają tradycyjne bajgle ale nie zawierają mąki. Są puszyste i zdrowe. Można je zamrozić.

Bajgle lchf

12 bajgli

Składniki

150 g mąki migdałowej

40 g błonnika witalnego

60 g mąki kokosowej

75 g zgniecionego siemienia

1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka soli

6 dużych jajek

500 ml wrzątku

5 łyżek białego i czarnego sezamu

Przygotowanie

Suche składniki odważyć i wymieszać w misce. Zmiksować jajka na puszysto i dodać suche składniki. Podczas miksowania dodać wrzątek. Uformować 12 kulek o wadze około 80 gram, zrobić dziurkę w środku i obtoczyć w sezamie. Układać bajgle na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach. Wstawić do nagrzanego na 175ºC piekarnika i piec przez około 45 minut.

Wartość energetyczna 1 porcji 216 kcal

Tłuszcze – 17 g

Białko – 9,8 g,

Węglowodany – 2,7 g

Błonnik – 8,1 g

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

dieta lchf specjalista