Czekoladowy omlet mocno sycący

0
7243
czekoladowy omlet lchf

Czekoladowy omlet lchf przyrządza się niezwykle szybko, a podany z ubitą kremówką i jagodami nie dosyć, że jest daniem ekspresowym to jeszcze syci na długo!

Czekoladowy omlet lchf

1 porcja

Składniki:

3 jajka

10 g kakao

5 g kokosowej mąki

50 ml kremówki, 36%

erytrytol lub mieszanka erytrytol-stewia do posłodzenia

20 g kokosowego oleju lub masła do smażenia

Przygotowanie

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. W kubeczku zmiksować żółtka z erytrytolem. Ubitą na sztywno pianę połączyć z żółtkami. Przesiać kakao o kokosową mąkę i delikatnie połączyć z pianą. Po dodaniu kakao i mąki piana zacznie się rozpuszczać. Należy ją natychmiast rozprowadzić na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć powoli po obu stronach i tak długo aby dół ściął się mocno a góra przynajmniej na tyle, aby można było przewrócić omlet na drugą stronę. Ubić śmietankę, ewentualnie posłodzić słodzikiem i podać z owocami jagodowymi.

Wartość energetyczna ze śmietanką i owocami 1 porcji  677 kcal

Tłuszcze – 61 g

Białko -27 g

Węglowodany – 5,0 g

Błonnik – 5,0 g

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj