Grillowane papryczki pimiento

0
115
grillowane papryczki pimiento

Grillowane papryczki pimiento to zdrowa przekąska zamiast chipsów. Dodatkowo można je nadziać serem feta wymieszanym z parmezanem. Takie papryczki można przyrządzić na grillowe party z przyjaciółmi.

Grillowane papryczki pimiento

4 porcje

Składniki

½ kg papryczek pimiento

200 g feta

1 łyżka śmietanki, 36%

20 g utartego parmezanu

1 łyżka pokrojonych świeżych ziół, np. szczypiorek, pietruszka oregano

½ łyżeczki suszonych płatków chili

sól morska i pieprz do smaku

3 łyżki oliwy

Przygotowanie

Papryczki umyć i naciąć. Nie wyciągać pestek. Feta rozdrobnić widelcem i wymieszać z ziołami, parmezanem, śmietanką i przyprawami. Napełnić pastą papryczki i układać na blasze. Polać oliwą i wstawić do nagrzanego na 200ºC piekarnika. Grillować przez 10 minut.

Wartość energetyczna 1 porcji 300 kcal

Tłuszcz – 27 g

Białko – 10,8 g

Węglowodany – 3,5 g

Błonnik – 5,0 g

dieta lchf specjalista