Strona główna Przepisy Obiadokolacja Grillowany łosoś marynowany w soi

Grillowany łosoś marynowany w soi

0
Grillowany łosoś marynowany w soi

Łosoś to bardzo smaczna i tłusta ryba idealna do smażenia, pieczenia lub grillowania. Bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe typu omega 3 jest ważnym czynnikiem w diecie wysokotłuszczowej.

Grillowany łosoś

2 porcje

Składniki

2 filety z łososia, około 350 g

1 łyżka jasnej soi tajskiej

1 łyżka oliwy

1 łyżka masła

1 łyżeczka soku z cytryny

sól i pieprz grubomielony do smaku

1 łyżka szczypiorku do posypania

1 łyżeczka sezamu do posypania

Przygotowanie

Wymieszać soję z sokiem z cytryny. Doprawić rybę pieprzem i wymieszać z marynatą. Odstawić na 30 minut. Smażyć lub grillować zaczynując od strony skórki. Podać łososia polewając wytworzonym sosem. Posypać szczypiorkiem i sezamem. Rybę można podać ryżem z cukiniowym spaghetti.

Wartość energetyczna 1 porcji 446,5 kcal

Tłuszcz – 34,5 g

Białko – 32,5 g

Węglowodany – 1,5 g

Błonnik – 0,0 g

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj