Guacamole z jarmużem to pyszny dip znany jako dodatek do taco. Keto przepis na guacamole z jarmużem jest wyjątkowo zielony i odżywczy, dzięki dodatkowi świeżego jarmużu. Awokado i jarmuż zawierają niewiele węglowodanów, są bardzo odżywcze i oczywiście bardzo wskazane w diecie ketogenicznej.
Po spróbowaniu guacamole z ciemnozielonym jarmużem na pewno staniecie się jego fanem. Ta keto przystawka jest wyjątkowo świeża i zielona. Klasyczny guacamole jest bardzo smaczny, ale warto od czasu do czasu spróbować czegoś nowego i zrobić broccomole lub guacamole z jarmużem.
Ten przepis to świetne połączenie awokado z jarmużem. Zdrowe i bardzo pożywne.
Guacamole z jarmużem świetnie pasuje jako dip do niskowęglowodanowych warzyw lub serowych chipsów. Idealna przystawka do grilla. Super smakuje z jajkami na śniadanie.
Ten przepis na guacamole z dodatkiem jarmużu jest wyjątkowo zielony dzięki dodatkowi świeżego jarmużu. Łatwo go przyrządzić w kuchennym robocie.
Guacamole z jarmużem
4 porcje
Składniki:
2 awokado
2 duże liście jarmużu
2 łyżki oliwy
2 ząbki pieczonego czosnku
50 g serka philadelphia
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki czerwonej cebuli, drobno pokrojonej
sól do smaku
Przygotowanie
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i łyżeczką wydrążyć miąższ. Oderwać liście jarmużu od łodygi i drobno pokroić. Upieczony czosnek wycisnąć obrać. Włożyć awokado i warzywa d o malaksera. Wlać oliwę, sok z cytryny, dodać serek philadelphia i zmiksować. Doprawić guacamole solą i wymieszać z cebulą. Przechowywać w lodówce do dwóch dni. Awokado zmienia kolor.
Wartość energetyczna jednej porcji 225 kcal
Tłuszcz – 22 g
Białko – 2,5 g
Węglowodany – 0,8 g
Błonnik – 3,5 g