Pyszny budyń na kokosowym mleku

0
516

Jak jeść zdrowo i chudnąć i w dodatku bez wyrzeczeń. Lchf gotowanie jest proste i łatwe. O choćby pyszny budyń na kokosowym mleku, który wcale nie zawiera cukru. Można? pewnie, że można. jeśli nie lubicie kokosowego mleka to możecie je zamienić na inne roślinne mleko, a budyń na deser i tak będzie w wersji lchf.

Jak jeść zdrowo i chudnąć

Jak jeść zdrowo i chudnąć to odwieczne pytanie, na które odpowiedź brzmi – LCHF. LCHF to dieta bez głodu. Jedynym wyrzeczeniem jest zrezygnowanie z cukru i innych produktów, które go zawierają. Nie zapominajcie, że cukry i węglowodany to to samo. Ale nawet jeśli już ograniczenie słodki cukier to resultat będzie widoczny, może nie od razu na wadze ale na pewno na zdrowiu.

Zawsze podkreślamy, że nadwaga jest spowodowana zaburzeniami hormonalnymi spowodowanymi złą dietą. Tak więc aby schudnąć przede wszystkim trzeba poprawić zdrowie. Jak jeść zdrowo i chudnąć? Jeśli odwiedzacie już ten blog to znacie odpowiedź na to pytanie. Przepisy na blogu są dobrym startem na początku, ale prędzej czy później nasza pomoc może okazać się niezastąpiona. Dlatego jeśli potrzebujecie schudnąć więcej i nie wiecie jak to zapraszamy do wykupu planu diety.

Na zachętę proponujemy dzisiaj przepis na budyń, który jest niskowęglowodanowy i zdrowy, a co najważniejsze można go jeść bez wyrzutów sumienia.

co jeść i chudnąć lchf dieta bez diety kup dietę

Budyń na kokosowym mleku

4 porcje

Składniki:

600 ml kokosowego mleka, pełnotłustego

3 łyżki kakao

75 g gorzkiej czekolady bez cukru

3 żółtka

1 łyżeczka waniliowego ekstraktu bez cukru

4 łyżki erytrytolu

2 łyżeczki gumy ksantanowej

200 ml śmietanki, 36% tł. lub śmietanki kokosowej

30 g czekoladowych wiórków, czekolada bez cukru

100 g jagód lub borówek

Przygotowanie

Połowę kokosowego mleka wlać do garnka i zagotować z kakao. Resztę mleka zmiksować z żółtkami, erytrytolem, wanilią, gumą ksantanową i dodać do gotującego się mleka, cały czas mieszając. Zdjąć szybko garnek z kuchni, kiedy mleko zacznie wrzeć. Dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać. Wlać budyń do czterech szklanek i odstawić do ostudzenia. Ubić śmietankę. Jeść budyń ze śmietanką posypany borówkami i czekoladowymi wiórkami.

Wartość energetyczna 1 porcji 580 kcal

Tłuszcze – 57 g

Białko – 8,3 g

Węglowodany – 13 g

Błonnik – 0,8 g

 

 

dieta lchf specjalista