Kanapki na majówkę

0
262
kanapka na śniadanie

Kanapka na śniadanie zawsze się sprawdzi nawet na majówkę. Polecamy kanapki z chleba słonecznikowego z sałatką z jajka i awokado. Zdrowe, kolorowe kanapki wysokotłuszczowe, zaspokoją apetyt i głód. Idealne na śniadanie i na kolację.

Kanapka na śniadanie

3 kanapki

Składniki

3 kromki chleba słonecznikowego

2 jajka

1 awokado

2 łyżki majonezu

sól do smaku

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Z awokado usunąć pestkę i skórkę, pokroić w kostkę. Wymieszać awokado z jajkiem i doprawić solą. Kromki chleba posmarować majonezem i obłożyć sałatką.

Wartość energetyczna 1 porcji 371kcal

Tłuszcz – 33,3 g

Białko – 14,5 g

Węglowodany – 3,4 g

Błonnik – 5,8g

 

dieta lchf specjalista