Polędwiczki wieprzowe z czerwoną kapustą

0
67
keto_poledwiczki_przepis

Keto polędwiczki wieprzowe z czerwoną kapustą to pyszny obiad dla każdego kto lubi dobre jedzenie. Keto polędwiczki to pyszne soczyste mięso w sosie z dodatkiem sosu Worcestershire, dzięki któremu sos ma delikatny kwaśno wędzony smak. Sos ugotowany na śmietanie z dodatkiem prawdziwego masła. Czerwona kapusta to kolejne warzywo niskowęglowodanowe. prosta duszona kapusta z masłem i balsamicznym octem. Całość smakuje wyśmienicie i jest super keto!

Keto polędwiczki wieprzowe

na 2 porcje

Składniki

350 g polędwiczki wieprzowej

2 łyżki drobno pokrojonej cebuli

200 ml mięsnego bulionu

150 ml śmietanki

1 łyżka sosu Worcestershire

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sól i pieprz do smaku

50 g masła

Kapusta

400 g kapusty

1 czerwona cebula

100 g masła

½ łyżeczki korzennej przyprawy

2 łyżki balsamicznego octu

1 łyżka syropu z błonnika

sól i pieprz do  smaku

Przygotowanie

Z mięsa usunąć błony, oprószyć solą i pieprzem. Pokroić na plastry o grubości 1 cm. Usmażyć na maśle na złoty kolor. Wyjąć polędwiczki na talerz i na tą samą patelnię wrzucić cebulę. Zeszklić cebulę, wlać bulion, śmietankę i sos Worcestershire. Doprawić sos solą, pieprzem i zagotować. Włożyć mięso i gotować sos jeszcze przez 6 minut. Kapustę pokroić grubo, podsmażyć na maśle i przełożyć do garnka. Cebulę usmażyć na maśle i dodać do  kapusty. Doprawić kapustę solą, pieprzem, syropem i balsamicznymoctem. Gotować przez 30 minut. Podać z mięsem i sosem.

keto polędwiczki

Wartość energetyczna 1 porcji 1042 kcal

Tłuszcze – 91,5 g

Białko – 44,5 g

Węglowodany – 12,0 g

Błonnik- 3,5 g

 

dieta lchf specjalista