Roladki wieprzowe z prowolone i szpinakiem

roladki_nadziewane_keto

Smaczne keto roladki wieprzowe z serem prowolone i szpinakiem to propozycja na obiad. Roladki można przyrządzić z kurczaka lub schabowego. Prowolone to żółty ser, który można zastąpić innym kremowym serem. Keto roladki zostały owinięte wędzonym boczkiem – dodatkowa porcja tłuszczu nie zaszkodzi! Keto Roladki wieprzowe to niskowęglowodanowe danie, idealne z kalafiorowym puree, smażoną dynią lub cukiniowym makaronem.

Keto roladki wieprzowe

2 porcje

300 g schabu bez kości

sól i pieprz do smaku

100 g sera prowolone

garść świeżego szpinaku

50 g wędzonego boczku, pokrojonego w cienkie plastry

2 łyżki masła do smażenia

Przygotowanie

Rozkroić mięso na dwa kotlety i rozbić. Posolić i doprawić pieprzem. Ser pokroić wzdłuż na dwa kawałki i ze szpinakiem ułożyć w jednym końcu mięsa i zwinąć w rulon. Roladki owinąć boczkiem i smażyć na maśle przez 8 minut. Po połowie czasu odwrócić na drugą stronę. Podczas smażenia polewać roladki wysmażonym tłuszczem. Usmażone roladki przekroić na pół. Jeść kalafiorowym puree, smażoną dynią lub cukiniowym makaronem

Wartość energetyczna 1 porcji mięsa 648 kcal

Tłuszcz – 53 g

Białko – 46 g

Węglowodany – 1,0 g

Błonnik – 0,0 g

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here