LCHF klopsiki na obiad

przepis na klopsiki low carb

LCHF klopsiki bez mąki i tartej bułki. Pyszne, puszyste i 100% lchf. Klopsiki idealne na obiad z kalafiorowym musem lub jako mięsna wkładka do kanapki. Składniki można podwoić, ponieważ usmażone klopsiki można zamrozić.

LCHF klopsiki

60 klopsików

Składniki

1 kg mielonego, 50/50 wieprzowowołowe
100 g cebuli
1 żółtko
50 g parmezanu, utartego
200 ml śmietanki,36%
2 łyżki musztardy francuskiej, niesłodzonej
2 łyżeczki soli
½ łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie

Umieścić wszystkie składniki w dużej misce i dokładnie wymieszać. Odstawić na 20 minut. Uformować małe klopsiki, około 50 sztuk. Smażyć na maśle na złoty kolor.

Wartość energetyczna 1 porcji, 6 klopsików 312 kcal

Tłuszcze – 25 g

Białko – 21 g

Węglowodany – 1,6 g

Błonnik – 2,0 g

Poprzedni artykułCzy kawa odchudza?
Następny artykułSos bearnaise
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here