Kanapka ze smażoną wątróbką

0
152
smażona wątróbka

Drobiowa smażona wątróbka jest pyszna. Kanapka ze smażoną wątróbką jeszcze lepsza! To konkretna  kolacja, mało pracochłonna i bardzo zdrowa. Smażona wątróbka z cebulą w pysznej lchf bułce -ten przepis na wątróbkę jest warty zapamiętania.

Smażona wątróbka

1 kanapka

Składniki

150 g drobiowej wątróbki

1 szalotka

1 łyżka masła

sól i pieprz do smaku

1 bułka, tutaj przepis

kilka liści mieszanej sałaty

odrobina natki pietruszki do posypania, opcjonalnie

1 łyżeczka niesłodzonej musztardy

Przygotowanie

Wątróbkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Masło rozgrzać na patelni. Usmażyć wątróbkę. Doprawić solą i pieprzem. Pokroić szalotkę i zrumienić na tej samej patelni. Bułkę przekroić na pół, posmarować musztardą i obłożyć wątróbką. Na wierzchu ułożyć cebulkę i posypać pietruszką. Przykryć drugą połówką bułki.

Wartość energetyczna 435 kcal

Tłuszcz – 29,6 g

Białko – 37,8 g

Węglowodany – 4,3 g

Błonnik – 4,6 g

 

dieta lchf specjalista