Taco w wersji lchf

0
59
lchf_taco

Będąc na diecie LCHF można również pozwolić sobie na meksykańskie tacos pod warunkiem, że przyrządzone tacos są niskowęglowodanowe. Tak upieczone lchf tacos można podać z mięsem, sosem i niskowęglowodanowymi warzywami.

LCHF taco

Składniki

8 tacostacos_keto

350 g zielonej cukinii

2 łyżeczki błonnika witalnego

3 jajka

1 łyżeczka soli

1 dymka

150 g żółtego sera

Przygotowanie

Utrzeć cukinię na tarce o dużych oczkach. Posolić i odstawić na durszlaku na 30 minut. Odcisnąć wodę i wymieszać z błonnikiem, jajkiem i utartym serem. Odstawić na 10 minut. Przygotować 2 blaszki od piekarnika i przykryć papierem do pieczenia. Na każdej rozsmarować 4 cienkie placki i wstawić do nagrzanego na 185ºC piekarnika. Piec przez 20 minut.

Wartość energetyczna 1 porcji 113 kcal

Tłuszcz – 8,4 g

Białko – 8,1 g

Węglowodany – 1,5 g

Błonnik – 1,3 g

dieta lchf specjalista