Ziołowe masło – prosty i smaczny dodatek do obiadu

0
223
ziołowe masło

Ziołowe masło! Prawdziwe masło pachnące ziołami i smakujące świeżo utartym parmezanem z łatwością doda każdemu posiłkowi smaku bez dodatkowych węglowodanów. Ziołowe masło można przygotować w większej porcji i używać do posmarowania kanapki lub do gorącego mięsa. Zaletą ziołowego masła jest to, że można do niego wybrać ulubione zioła i ser lub doprawić korzennymi przyprawami i używać do polania keto gnocchi.

Ziołowe masło

porcja 285 g

Składniki

250 g miękkiego masła

2 łyżki posiekanych ziół

30 g utartego parmezanu

sól do smaku

Przygotowanie

Masło w pokojowej temperaturze wymieszać z ziołami i parmezanem. Zamiast parmezanu można dodać inny ser lub ząbek czosnku. Nałożyć masło na kawałek spożywczej folii i zwinąć w rulon. Pokroić na plasterki o grubości 1 cm, około 20 g.

Wartość energetyczna 1 porcji 140,3 kcal

Tłuszcze – 15,1 g

Białko – 1,0 g

Węglowodany – 0,1 g

Błonnik- 2,4 g

 

 

 

dieta lchf specjalista