Ziołowe masło! Prawdziwe masło pachnące ziołami i smakujące świeżo utartym parmezanem z łatwością doda każdemu posiłkowi smaku bez dodatkowych węglowodanów. Ziołowe masło można przygotować w większej porcji i używać do posmarowania kanapki lub do gorącego mięsa. Zaletą ziołowego masła jest to, że można do niego wybrać ulubione zioła i ser lub doprawić korzennymi przyprawami i używać do polania keto gnocchi.
Ziołowe masło
porcja 285 g
Składniki
250 g miękkiego masła
2 łyżki posiekanych ziół
30 g utartego parmezanu
sól do smaku
Przygotowanie
Masło w pokojowej temperaturze wymieszać z ziołami i parmezanem. Zamiast parmezanu można dodać inny ser lub ząbek czosnku. Nałożyć masło na kawałek spożywczej folii i zwinąć w rulon. Pokroić na plasterki o grubości 1 cm, około 20 g.
Wartość energetyczna 1 porcji 140,3 kcal
Tłuszcze – 15,1 g
Białko – 1,0 g
Węglowodany – 0,1 g
Błonnik- 2,4 g