Home Przepisy Śniadanie Kanapka z halloumi

Kanapka z halloumi

0

Kanapka z halloumi! Bardzo smaczna i pożywna kanapka, którą można kupić w większości tawern na Cyprze. Grillowany halloumi i na dodatek jeszcze mocno ciepły jest bardzo smaczny. Kanapka z halloumi zawiera oprócz sera awokado, sałatę i rzodkiewki. Kubek świeżo zaparzonego espresso i śniadanie gotowe.

kanapki_lchf

Kanapka z halloumi

2 kanapki

Składniki

2 bułki, tutaj przepis

1 awokado

15 g masła

50 g halloumi

kilka liści roszponki

2 rzodkiewki

Przygotowanie

Bułki przekroić na pół i posmarować masłem. Awokado przekroić na pół, wybrać miąższ i zgnieść widelcem. Posmarować bułki zgniecionym awokado. Na wierzchu położyć roszponkę. Grillować lub usmażyć plastry halloumi i ułożyć na kanapce. Pokroić rzodkiewkę w plasterki i udekorować kanapkę.

Wartość energetyczna 1 porcji  383 kcal

Tłuszcz – 35,5 g

Białko – 12,3 g

Węglowodany – 3,5 g

Błonnik – 10,0 g

SparaSpara

Previous articleMrożona kawa na ochłodę
Next articleCurry z kurczaka lchf
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version