Kanapka z halloumi! Bardzo smaczna i pożywna kanapka, którą można kupić w większości tawern na Cyprze. Grillowany halloumi i na dodatek jeszcze mocno ciepły jest bardzo smaczny. Kanapka z halloumi zawiera oprócz sera awokado, sałatę i rzodkiewki. Kubek świeżo zaparzonego espresso i śniadanie gotowe.
Kanapka z halloumi
2 kanapki
Składniki
2 bułki, tutaj przepis
1 awokado
15 g masła
50 g halloumi
kilka liści roszponki
2 rzodkiewki
Przygotowanie
Bułki przekroić na pół i posmarować masłem. Awokado przekroić na pół, wybrać miąższ i zgnieść widelcem. Posmarować bułki zgniecionym awokado. Na wierzchu położyć roszponkę. Grillować lub usmażyć plastry halloumi i ułożyć na kanapce. Pokroić rzodkiewkę w plasterki i udekorować kanapkę.
Wartość energetyczna 1 porcji 383 kcal
Tłuszcz – 35,5 g
Białko – 12,3 g
Węglowodany – 3,5 g
Błonnik – 10,0 g
SparaSpara