Home Przepisy Przystawki Sylwestrowa przekąska w wersji keto

Sylwestrowa przekąska w wersji keto

0

Dzisiaj Sylwester! Proponujemy sylwestrową przekąskę w wersji keto czyli taco na sałacie. Jest to super szybka keto przekąska i bardzo pożywna. Do tego dania potrzebna jest dobrej jakości zmielona wołowina, grzyby i sałata. Keto przekąska smakuje najlepiej na ciepło. Dodatkowo możecie posypać ją serem i polać jakimś sosem jeśli chcecie, aby to danie było bardziej kaloryczne i tłuściejsze.

keto wołowina

Życzmy naszym stałym i nowym czytelnikom spełnienia wszystkich marzeń, bo marzenia się spełniają! Pewnie macie mnóstwo noworocznych przyrzeczeń i na pewno wśród nich są zdrowie i odchudzanie. Jeśli już zmieniliście styl życia na keto czy low carb to wiecie, że jesteście na dobrej drodze do wymarzonej wagi i dobrego samopoczucia. Dla tych co jeszcze nie wiedzą co to jest lchf dieta, powiemy krótko, nie zwlekajcie! Lchf dieta to jedyna dieta, która nie tylko gwarantuje zdrowe odchudzanie bez głodu i liczenia kalorii ale również wpływa pozytywnie na zdrowie.

Cierpisz na insulinooporność, cukrzycę, podwyższony cholesterol, problemy z nerkami, padaczkę…Ta dieta jest dla Ciebie! LCHF dieta znana jest od dziesiątków lat. Jak myślicie jak leczono cukrzycę, kiedy jeszcze nie było syntetycznej insuliny? Oczywiście, że za pomocą tłuszczowej diety i ograniczenia węglowodanów. William Banting czy dr Elliot P. Joslin już w dziewiętnastym wieku wiedzieli, że zdrowie zależy od prawidłowej proporcji tłuszczów i węglowodanów w diecie. Węglowodany prowokują wydzielanie insuliny, a tłuszcze nie! To jest podstawowe założenie diety wysokotłuszczowej. Wszystkie problemy zdrowotne zaczynają się od insuliny.

Niech Nowy Rok 2019 będzie dla Was przełomowym! Wybierzcie zdrowy styl życia i postawcie na LCHF.

Keto przekąska

2 porcje

Składniki

8 liści mini rzymskiej sałaty

300 g mielonej wołowiny

50 g masła

150 g pieczarek

2 łyżeczki soi

½ łyżeczki rzymskiego kminu

¼ łyżeczki suszonych płatków chili

1½ łyżeczki świeżego imbiru, utartego

2 ząbki czosnku

sól i czarny pieprz do smaku

1 mała cebula

1 małe czerwone chili

10 cm zielonego ogórka

30 g rukoli

1 łyżka nasion sezamu do posypania

Przygotowanie

Rozgrzać masło na patelni. Zeszklić czosnek i chili pokrojone w drobną kostkę. Dodać utarty imbir i mięso. Smażyć mięso aż przestanie być czerwone. Dodać pokrojoną kolendrę płatki chili, kmin rzymski, soję i pieprz do smaku. Na drugiej patelni usmażyć grzyby i dodać do mięsa. Lekko wymieszać. Przygotować 8 liści mini sałaty rzymskiej. Na liściach rozłożyć rukolę po czym usmażoną wołowinę z grzybami. Na wierzchu rozłożyć pokrojonego w kostkę ogórka, plasterki chili i cebuli. Całość posypać sezamem. Opcjonalnie można posypać żółtym serem i polać sosem.

Wartość energetyczna 1 porcji 531 kcal

Tłuszcz – 42 g

Białko – 31,5 g

Węglowodany – 5,5 g

Błonnik – 2,0 g

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version