Właściwości awokado to przede wszystkim duża zawartość zdrowych kwasów tłuszczowych i błonnika. Dzięki zawartości kwasu oleinowego awokado obniża poziom cholesterolu we krwi, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi. Awokado jest pyszne! Zawiera bardzo mało węglowodanów, więc jest idealnym składnikiem wysokotłuszczowej diety.
Awokado jest jednym z najbardziej popularnych owocem w lchf diecie. Wysoka zawartość zdrowego tłuszczu i błonnika, kremowa konsystencja…Po prostu zdrowe kalorie. Awokado można jeść tyle ile dusza zapragnie!
Avo – mazing
Awokado ma wiele właściwości odżywczych i zdrowotnych. Dlatego powinno się je jeść codziennie. Zawiera kwasy tłuszczowe, w dużej mierze nienasycone. Tłuszcze nienasycone jak kwas oleinowy mają działanie przeciwzapalne, zapobiegają chorobom układu krążenia, pomagają obniżyć ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu HDL. Dużym plusem jest to, że awokado można spożywać na surowo. Dlatego kwasy tłuszczowe w nim zawarte są tak bardzo wartościowe, naturalne i nieprzetworzone.
Właściwości awokado wpływają korzystnie na pracę serca
Jedno awokado dziennie chroni Twoje serce. Kwasy tłuszczowe jak kwas oleinowy są bardzo przyjazne dla serca. Poza tym zielone, kremowe awokado to bogate źródło minerałów jak potasu (K), magnezu (Mg), miedzi (Cu), manganu (Mn), fosforu (P), a nawet wapnia (Ca) i żelaza (Fe).
Owoc jest bardzo kaloryczny i wpływa kojąco na śluzówkę żołądka. Jest bardzo wskazany dla osób mających dolegliwości żołądkowe i trawienne czy osób cierpiących na anemię.
Właściwości awokado świetnie sprawdza się w LCHF diecie. Można z niego przygotować łatwe i smaczne przepisy lub jeść same.
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSparaSparaSpara
SparaSpara
SparaSpara