Czekoladowy pudding chia

chia_ pudding

Czekoladowy chia pudding z masłem migdałowym. Na śniadanie lub kolację. Wybierz dowolne mleko roślinne, sojowe lub migdałowe. Zamiast masła migdałowego można użyć masło sezamowe lub z orzechów laskowych. Uwaga na masło fistaszkowe, bo zawiera więcej węglowodanów.

Chia pudding

Składniki

1 porcja

25 g /2 łyżki nasion chia

200 ml migdałowego mleka

1 łyżka migdałowego

50 ml  ubitej kremówki, 36%

2 łyżeczki kakao

erytrytol-stewia do smaku

Przygotowanie

Zalej nasiona chia migdałowym mlekiem i odstaw na godzinę lub włóż do lodówki na noc. Nasiona napęcznieją. Dodaj kakao, śmietankę i słodzik do smaku, wymieszaj.

Wartość energetyczna 1 porcji (280g) 443 kcal

Tłuszcze – 41g

Białko – 10,7g

Węglowodany – 7,6g

Błonnik- 11g

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here