poniedziałek, 9 września, 2024
Strona głównaPrzepisyŚniadanieCzekoladowy pudding chia

Czekoladowy pudding chia

Czekoladowy chia pudding z masłem migdałowym. Na śniadanie lub kolację. Wybierz dowolne mleko roślinne, sojowe lub migdałowe. Zamiast masła migdałowego można użyć masło sezamowe lub z orzechów laskowych. Uwaga na masło fistaszkowe, bo zawiera więcej węglowodanów.

Chia pudding

Składniki

1 porcja

25 g /2 łyżki nasion chia

200 ml migdałowego mleka

1 łyżka migdałowego

50 ml  ubitej kremówki, 36%

2 łyżeczki kakao

erytrytol-stewia do smaku

Przygotowanie

Zalej nasiona chia migdałowym mlekiem i odstaw na godzinę lub włóż do lodówki na noc. Nasiona napęcznieją. Dodaj kakao, śmietankę i słodzik do smaku, wymieszaj.

Wartość energetyczna 1 porcji (280g) 443 kcal

Tłuszcze – 41g

Białko – 10,7g

Węglowodany – 7,6g

Błonnik- 11g

Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze