Keto cheesecake koktajl z jeżynami o każdej porze dnia

keto cheesecake koktajl z jeżynami

Koktajle są zdecydowanie smaczne i szybkie w przygotowaniu. Nawet w diecie ketogenicznej można sobie pozwolić na owocowy koktajl pod warunkiem, że zawiera on wystarczającą ilość tłuszczu i mało węglowodanów. Takim koktajlem jest na pewno keto cheesecake koktajl z jeżynami. Koktajl to praktyczny posiłek o każdej porze dnia, którego przygotowanie zajmuje tylko chwilę.

Keto cheesecake koktajl z jeżynami

1 porcja

Składniki

60 g świeżych jeżyn

100 g wysokotłuszczowego kremowego serka, np. łaciate 23% tłuszczu

50 ml kokosowego mleka

120 ml zimnej wody

1 łyżka kokosowego oleju

½ łyżeczki ekstraktu waniliowego bez cukru

1 łyżeczka stewia – erytrytol mieszanki

2 listki mięty

Przygotowanie

Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Jeżyny nogą być świeże lub mrożone. Zamiast kokosowego mleka można użyć taką samą ilość śmietanki wysokotłuszczowej, np. łowickiej, 36% tłuszczu.

keto smoothie z jeżynami

Wartość energetyczna 1 porcji  503 kcal

Tłuszcz – 49 g

Białko – 7,0 g

Węglowodany – 7,0 g

Błonnik – 4,0 g

 

 

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here