Wysoko tłuszczowe keto pizza ślimaczki. Wersja bez mąki tradycyjnych pizza ślimaczków, smaczna i sprzyjająca spalaniu tłuszczów. Keto pizza ślimaczki są bardzo łatwe w przygotowaniu i smakuje jak pizza z mnóstwem węglowodanów. Ślimaczki można zamrozić. Z ciasta można przyrządzić jedną dużą pizzę.
Keto pizza ślimaczki
20 sztuk
Składniki
4 jajka
100 g serka philadelphia
10 g błonnika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 g mąki migdałowej
100 g cheddar
100 g mozzarella
100 g ketchupu, bez cukru
50 g salami
killa liści bazylii
½ łyżeczki soli
100 g mozzarella do posypania
Przygotowanie
Ubić jajka z serkiem. Wymieszać błonnik, mąkę migdałową, utarty cheddar, mozzarella, proszek do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Wymieszać. Przygotować dużą formę najlepiej blaszkę od piekarnika. Przykryć papierem i rozprowadzić cienką warstwą ciasto na pizzę. Łatwiej jest przykryć ciasto folią spożywczą i rozwałkować. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200ºC i piec przez 15 minut na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika i odczekać 5 minut, po czym oderwać spód od papieru. Posmarować pomidorowym sosem, posyp bazylią, pokrojonym salami i mozzarella. Zwinąć w rulon i pokroić na 20 pizza rolls. Ułożyć na blasze i piecz przez 5 minut w tej samej temperaturze.
Wartość energetyczna 1 porcji 100 kcal
Tłuszcze – 8,2 g
Białko – 5,8 g
Węglowodany – 0,65 g
Błonnik- 0,6 g