Smaczne keto roladki wieprzowe z serem prowolone i szpinakiem to propozycja na obiad. Roladki można przyrządzić z kurczaka lub schabowego. Prowolone to żółty ser, który można zastąpić innym kremowym serem. Keto roladki zostały owinięte wędzonym boczkiem – dodatkowa porcja tłuszczu nie zaszkodzi! Keto Roladki wieprzowe to niskowęglowodanowe danie, idealne z kalafiorowym puree, smażoną dynią lub cukiniowym makaronem.
Keto roladki wieprzowe
2 porcje
300 g schabu bez kości
sól i pieprz do smaku
100 g sera prowolone
garść świeżego szpinaku
50 g wędzonego boczku, pokrojonego w cienkie plastry
2 łyżki masła do smażenia
Przygotowanie
Rozkroić mięso na dwa kotlety i rozbić. Posolić i doprawić pieprzem. Ser pokroić wzdłuż na dwa kawałki i ze szpinakiem ułożyć w jednym końcu mięsa i zwinąć w rulon. Roladki owinąć boczkiem i smażyć na maśle przez 8 minut. Po połowie czasu odwrócić na drugą stronę. Podczas smażenia polewać roladki wysmażonym tłuszczem. Usmażone roladki przekroić na pół. Jeść kalafiorowym puree, smażoną dynią lub cukiniowym makaronem
Wartość energetyczna 1 porcji mięsa 648 kcal
Tłuszcz – 53 g
Białko – 46 g
Węglowodany – 1,0 g
Błonnik – 0,0 g