LCHF klopsiki bez mąki i tartej bułki. Pyszne, puszyste i 100% lchf. Klopsiki idealne na obiad z kalafiorowym musem lub jako mięsna wkładka do kanapki. Składniki można podwoić, ponieważ usmażone klopsiki można zamrozić.
LCHF klopsiki
60 klopsików
Składniki
1 kg mielonego, 50/50 wieprzowowołowe
100 g cebuli
1 żółtko
50 g parmezanu, utartego
200 ml śmietanki,36%
2 łyżki musztardy francuskiej, niesłodzonej
2 łyżeczki soli
½ łyżeczki białego pieprzu
Przygotowanie
Umieścić wszystkie składniki w dużej misce i dokładnie wymieszać. Odstawić na 20 minut. Uformować małe klopsiki, około 50 sztuk. Smażyć na maśle na złoty kolor.
Wartość energetyczna 1 porcji, 6 klopsików 312 kcal
Tłuszcze – 25 g
Białko – 21 g
Węglowodany – 1,6 g
Błonnik – 2,0 g