Taco w wersji lchf

0
1678
lchf_taco

Będąc na diecie LCHF można również pozwolić sobie na meksykańskie tacos pod warunkiem, że przyrządzone tacos są niskowęglowodanowe. Tak upieczone lchf tacos można podać z mięsem, sosem i niskowęglowodanowymi warzywami.

LCHF taco

Składniki

8 tacostacos_keto

350 g zielonej cukinii

2 łyżeczki błonnika witalnego

3 jajka

1 łyżeczka soli

1 dymka

150 g żółtego sera

Przygotowanie

Utrzeć cukinię na tarce o dużych oczkach. Posolić i odstawić na durszlaku na 30 minut. Odcisnąć wodę i wymieszać z błonnikiem, jajkiem i utartym serem. Odstawić na 10 minut. Przygotować 2 blaszki od piekarnika i przykryć papierem do pieczenia. Na każdej rozsmarować 4 cienkie placki i wstawić do nagrzanego na 185ºC piekarnika. Piec przez 20 minut.

Wartość energetyczna 1 porcji 113 kcal

Tłuszcz – 8,4 g

Białko – 8,1 g

Węglowodany – 1,5 g

Błonnik – 1,3 g

Poprzedni artykułCo jeść przed i po treningu
Następny artykułHormon wzrostu a odchudzanie
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj