Kanapka na śniadanie zawsze się sprawdzi nawet na majówkę. Polecamy kanapki z chleba słonecznikowego z sałatką z jajka i awokado. Zdrowe, kolorowe kanapki wysokotłuszczowe, zaspokoją apetyt i głód. Idealne na śniadanie i na kolację.
Kanapka na śniadanie
3 kanapki
Składniki
3 kromki chleba słonecznikowego
2 jajka
1 awokado
2 łyżki majonezu
sól do smaku
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Z awokado usunąć pestkę i skórkę, pokroić w kostkę. Wymieszać awokado z jajkiem i doprawić solą. Kromki chleba posmarować majonezem i obłożyć sałatką.
Wartość energetyczna 1 porcji 371kcal
Tłuszcz – 33,3 g
Białko – 14,5 g
Węglowodany – 3,4 g
Błonnik – 5,8g