piątek, 14 czerwca, 2024

Kanapki na majówkę

Kanapka na śniadanie zawsze się sprawdzi nawet na majówkę. Polecamy kanapki z chleba słonecznikowego z sałatką z jajka i awokado. Zdrowe, kolorowe kanapki wysokotłuszczowe, zaspokoją apetyt i głód. Idealne na śniadanie i na kolację.

Kanapka na śniadanie

3 kanapki

Składniki

3 kromki chleba słonecznikowego

2 jajka

1 awokado

2 łyżki majonezu

sól do smaku

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Z awokado usunąć pestkę i skórkę, pokroić w kostkę. Wymieszać awokado z jajkiem i doprawić solą. Kromki chleba posmarować majonezem i obłożyć sałatką.

Wartość energetyczna 1 porcji 371kcal

Tłuszcz – 33,3 g

Białko – 14,5 g

Węglowodany – 3,4 g

Błonnik – 5,8g

 

Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze