Przepyszna keto pizza na niskowęglowodanowym spodzie kalafiorowym z nadzieniem z sera i orzechów. Bardzo sycąca keto pizza, idealna do pracy na lunch, obiad czy kolację. Pizzę można zamrozić. Ta niskowęglowodanowa pizza zawiera wszystko co lubisz i jest łatwa w przyrządzaniu!
Keto pizza
1 porcja
Składniki
1 kalafiorowy spód do pizzy, tutaj przepis
30 g włoskich orzechów
100 g gorgonzola
20 g czerwonej cebuli
killa liści świeżej bazylii
Przygotowanie
Przygotować spód do pizzy według przepisu w linku i upiec według wskazówek. Wyjąć podpeiczony spód, posypać orzechami i pokruszoną gorgonzolą, ułożyć cebulę pokrojoną w cienkie krążki. Wstawić z powrotem do piekarnika na 10 minut. Wyjąć i udekorować bazylią.
Wartość energetyczna całej pizzy 977 kcal
Tłuszcze – 81 g
Białko – 45 g
Węglowodany – 17 g
Błonnik – 9 g