czwartek, 10 października, 2024
Strona głównaPrzepisyObiadokolacjaKeto pizza med gorgonzola

Keto pizza med gorgonzola

Przepyszna keto pizza na niskowęglowodanowym spodzie kalafiorowym z nadzieniem z sera i orzechów. Bardzo sycąca keto pizza, idealna do pracy na lunch, obiad czy kolację. Pizzę można zamrozić. Ta niskowęglowodanowa pizza zawiera wszystko co lubisz i jest łatwa w przyrządzaniu!

Keto pizza

1 porcja

Składniki

1 kalafiorowy spód do pizzy, tutaj przepis

30 g włoskich orzechów

100 g gorgonzola

20 g czerwonej cebuli

killa liści świeżej bazylii

Przygotowanie

Przygotować spód do pizzy według przepisu w linku i upiec według wskazówek. Wyjąć podpeiczony spód, posypać orzechami i pokruszoną gorgonzolą, ułożyć cebulę pokrojoną w cienkie krążki. Wstawić z powrotem do piekarnika na 10 minut. Wyjąć i udekorować bazylią.

Wartość energetyczna całej pizzy 977 kcal

Tłuszcze – 81 g

Białko – 45 g

Węglowodany – 17 g

Błonnik – 9 g

Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze