Keto pizza med gorgonzola

keto pizza

Przepyszna keto pizza na niskowęglowodanowym spodzie kalafiorowym z nadzieniem z sera i orzechów. Bardzo sycąca keto pizza, idealna do pracy na lunch, obiad czy kolację. Pizzę można zamrozić. Ta niskowęglowodanowa pizza zawiera wszystko co lubisz i jest łatwa w przyrządzaniu!

Keto pizza

1 porcja

Składniki

1 kalafiorowy spód do pizzy, tutaj przepis

30 g włoskich orzechów

100 g gorgonzola

20 g czerwonej cebuli

killa liści świeżej bazylii

Przygotowanie

Przygotować spód do pizzy według przepisu w linku i upiec według wskazówek. Wyjąć podpeiczony spód, posypać orzechami i pokruszoną gorgonzolą, ułożyć cebulę pokrojoną w cienkie krążki. Wstawić z powrotem do piekarnika na 10 minut. Wyjąć i udekorować bazylią.

Wartość energetyczna całej pizzy 977 kcal

Tłuszcze – 81 g

Białko – 45 g

Węglowodany – 17 g

Błonnik – 9 g

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here