Keto smoothie kokosowe z malinami i migdałowym masłem jest pożywne i bardzo smaczne. Oczywiście takie smoothie można zrobić z 10% greckim jogurtem. Jogurt jednakże u niektórych osób może spowodować wyrzuty insuliny, chociaż sam w sobie nie zawiera dużo węglowodanów. Kokosowe mleko w połączeniu z migdałowym masłem to już pyszny koktajl, który można wzbogacić dodatkowo malinami.
Keto smoothie kokosowe
1 porcja
Składniki
25 g migdałowego masła
250 ml kokosowego mleka
2 łyżki malin
erytrol do posłodzenia wedle smaku
Przygotowanie
Zmiksować kokosowe mleko z migdałowym masłem i malinami. Posłodzić do smaku erytrolem lub stewią.
Wartość energetyczna 1 porcji 547 kcal
Tłuszcz – 53 g
Białko – 9,0 g
Węglowodany – 7,0 g
Błonnik – 4,0 g