piątek, 29 marca, 2024
Strona głównaPrzepisyŚniadanieGranola bezglutenowa i niskowęglowdanowa

Granola bezglutenowa i niskowęglowdanowa

Low carb granola bezglutenowa z orzechami i pestkami dyni i słonecznika o smaku kokosowym. Łatwa do przyrządzenia low carb granola, stosowana jako dodatek do jogurtu czy deseru ze śmietanką. Granolę można przygotować w większej porcji i przechowywać w zamkniętym naczyniu i suchym miejscu.

Low carb granola

10 porcji

Składniki

100 g grubo posiekanych migdałów, ze skórką

130 g grubo posiekanych orzechów laskowych

60 g pestek dyni

60 g pestek słonecznika

40 g kokosowych wiórków, niesłodzonych

30 g  kokosowego oleju

25 g kakao

2 łyżeczki syropu z błonnikiem

Przygotowanie

Rozpuścić olej kokosowy i wymieszać z kakao i syropem. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszć. Wyłożyć masę na formę pokrytą pergaminem. Piec granolę w piekarniku nagrzanym na 150°C przez około 20 minut. Przemieszaj kilka razy podczas pieczenia.

Wartość energetyczna 1 porcji 271 kcal

Tłuszcz – 25 g

Białko – 7,2 g

Węglowodany – 4,3g

Błonnik – 6,1 g

Poprzedni artykuł
Następny artykuł
Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Most Popular

Recent Comments

Małgorzata Haggu NA Keto tarta szpinakowa
Małgorzata Haggu NA Bulion z kurczaka lub kury
Małgorzata Haggu NA Keto pierogi z kapustą
Małgorzata Haggu NA LCHF dla początkujących
Małgorzata Haggu NA Szybki keto kurczak tikka masala
Małgorzata Haggu NA Bajgle lchf
Keto NA Bajgle lchf
Małgorzata Haggu NA Makaron bez mąki i glutenu
Małgorzata Haggu NA Keto pierogi z kapustą
Małgorzata Haggu NA Zdrowe gofry na śniadanie
Małgorzata Haggu NA Miska zdrowia na śniadanie
Małgorzata Haggu NA Shakshuka – lchf i bez glutenu
Małgorzata Haggu NA Zdrowe gofry na śniadanie
Małgorzata Haggu NA Bulion z kurczaka lub kury
Małgorzata Haggu NA Makaron bez mąki i glutenu
Małgorzata Haggu NA Makaron bez mąki i glutenu
Małgorzata Haggu NA Keto sernik i brownie w jednym
Małgorzata Haggu NA Makaron bez mąki i glutenu
Małgorzata Haggu NA Makaron bez mąki i glutenu
Małgorzata Haggu NA Siemię lniane w odchudzaniu
miroslawzwanyryszardem NA Siemię lniane w odchudzaniu
Małgorzata Haggu NA Makaron bez mąki i glutenu
Małgorzata Haggu NA LCHF dla początkujących
Małgorzata Haggu NA Makaron bez mąki i glutenu
Małgorzata Haggu NA Makaron bez mąki i glutenu
Małgorzata Haggu NA Fałszywe bułki na zakwasie
Małgorzata Haggu NA LCHF dla początkujących
Małgorzata Haggu NA Produkty bez węglowodanów
Małgorzata Haggu NA Bajgle lchf
Ewa NA Bajgle lchf
Małgorzata Haggu NA Obiad na weekend, resztki do pracy
Małgorzata Haggu NA Orzechowa granola na śniadanie
Małgorzata Haggu NA Kurczak keto panierowany w fibrex
Małgorzata Haggu NA Ciasto kokosowe bez mąki i cukru