Pyszne mielone kotlety lchf z kapustą. Jak zrobić mielone kotlety z kapustą? Wystarczy ugotowaną kapustę dodać do farszu z mielonego mięsa. Kotlety są pulchne i smaczne, lchf i keto. Można je zjeść z kalafiorowym puree, cukiniowym makaronem lub innymi niskowęglowodanowymi zamiennikami. Są naprawdę pyszne!
Mielone kotlety lchf
10 sztuk
Składniki
1 kg mielonej wołowiny rosołowej
300 g ugotowanej białej kapusty
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
1 jajko
2 żółtka
100 ml śmietanki
1 łyżka soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
½ łyżeczki chili
50 g masło do smażenia
Przygotowanie
Pokroić kapustę w kostkę i gotować w lekko osolonej wodzie przez 30 minut. Odcedzić kapustę i ostudzić. Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jajkiem, żółtkami, śmietanką, przyprawami i solą. Dodać mieloną wołowinę, kapustę i wymieszać farsz. Uformować 12 kotletów i smażyć na maśle na złoty kolor.
Wartość energetyczna 1 porcji mięsa 215 kcal
Tłuszcz – 15 g
Białko – 18,4 g
Węglowodany – 1,6 g
Błonnik – 0,5 g