wtorek, 17 września, 2024
Strona głównaPrzepisyDeserPlacki z mąki migdałowej i kokosowej

Placki z mąki migdałowej i kokosowej

Lubicie placki? Jak tak to na pewno placki migdałowe z kokosem przypadną Wam do smaku. Możecie je jeść ze czystym sumieniem, bo zawierają niewiele węglowodanów, a do tego są przesmaczne. Placki migdałowe są pyszne na śniadanie lub deser.

Placki migdałowe

6 placków

Składniki

150 g migdałowej mąki

12,5 g mąki kokosowej

4 jajka

100 ml migdałowego mleka

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżeczka błonnika witalnego

½ łyżeczki zmielonego kardamonu lub cynamonu

szczypta soli

15 g masła do smażenia

2 łyżki dżemu bez cukru

Przygotowanie

Wymieszać jajka z mlekiem migdałowym. W oddzielnej misce wymieszać mąkę migdałową mąkę, sodę do pieczenia, kardamon i błonnik. Dodać do mokrych składników i energicznie wymieszać. Odstawić na 20 minut, błonnik napęcznieje. Rozgrzać porcję masła i smażyć  małe placki. Podać z dżemem.

Wartość energetyczna całej porcji 1092 kcal

Tłuszcz – 104 g

Białko – 30 g

Węglowodany – 9,0 g

Błonnik – 14 g

 

Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze