Pyszna sałatka z wędzonego na ciepło łososia. Wędzonego łososia możesz go zastąpić inną wędzoną rybą np. makrelą.
Sałatka z łososia
2 porcje
Składniki
150 g wędzonego łososia
2 jajka
100 g mieszanej sałaty
100 g zielonych szparagów
Dressing
4 łyżki domowego majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta mielonego szafranu
1 łyżka szczypiorku
Przygotowanie
Ugotować jajka na twardo lub na pół twardo. Ułożyć sałatę na talerzu, porwanego łososia i połówki jajek. Wymieszać majonez z sokiem, szafranem i szczypiorkiem. Polać sałatkę.
Wartość energetyczna 1 porcji 475 kcal
Tłuszcze – 39,5 g
Białko – 27 g
Węglowodany – 3 g
Błonnik – 1,5 g