wtorek, 16 kwietnia, 2024
Strona głównaPrzepisyZupyZupa z mielonego mięsa

Zupa z mielonego mięsa

Zupa z kapusty i mielonego mięsa. Syta zupa niskowęglowodanowa idealna na obiad  dla całej rodziny. Zupę można wzbogacić o kromkę lchf chleba i czubatą łyżkę pełnotłustego creme fraiche. Zupa z kapusty i mielonego jest gęsta i pożywna. Idealna na obiad lub lunch do pracy.

Zupa z kapusty i mielonego mięsa

4 porcje

Składniki

400 g mielonego, może być wieprzowo wołowe

300 g białej kapusty

2 ząbki czosnku

30 g pora

400 g pokrojonych pomidorów z puszki

50 g masła

1 łyżka natki pietruszki

500 ml bulionu z kury

po 1 łyżeczce rzymskiego kminu, kajeńskiego pieprzu i papryki

sól do smaku

100 g creme fraiche do podania

Przygotowanie

Kapustę pokroić cienko za pomocą kuchennego robota. Pora pokroić w krążki, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć warzywa na maśle i przełożyć do garnka. Podsmażyć mięso, dobrze rozdrabniając, posypać przyprawami. Dodać do warzyw. Wlać bulion i pomidory, dodać pietruszkę, doprawić solą i gotować przez 30 minut. Podać zupę z creme fraiche.

Wartość energetyczna 1 porcji 451 kcal

Tłuszcze – 36,5 g

Białko – 22,5 g

Węglowodany – 8,0 g

Błonnik- 3,0 g

Poprzedni artykuł
Następny artykuł
Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze