Keto placki z makiem to pyszne śniadanie. Dodając porcję bitej śmietany, orzechowego masła i jagód to wspaniałe danie z minimalną ilością węglowodanów. Takie jedzenie naprawdę cieszy, a przy tym odchudza i dodaje zdrowia!
Keto placki
Składniki
na 2 porcje
2 jajka
100 g wiejskiego twarożku, gęstego
½ łyżki błonnika witalnego
1 łyżka maku
olej kokosowy lub masło do smażenia
1 łyżka jagód
30 ml śmietanki do ubijania
2 łyżeczki arachidowego masła
Przygotowanie
Twarożek wymieszać z jajkami, błonnikiem i jajkiem. Doprawić masę solą i odstawić na 15 minut. Błonnik napęcznieje. Usmażyć 4 placki na małym ogniu. Ubić śmietankę. Jeść placki z jagodami, śmietanką i masłem orzechowym.
Wartość energetyczna 1 porcji 312 kcal
Tłuszcze – 25,5 g
Białko – 16 g
Węglowodany – 4,5 g
Błonnik- 3,5 g