sobota, 20 kwietnia, 2024

Keto placki z makiem

Keto placki z makiem to pyszne śniadanie. Dodając porcję bitej śmietany, orzechowego masła i jagód to wspaniałe danie z minimalną ilością węglowodanów. Takie jedzenie naprawdę cieszy, a przy tym odchudza i dodaje zdrowia!

Keto placki

Składniki

na 2 porcje

2 jajka

100 g wiejskiego twarożku, gęstego

½ łyżki błonnika witalnego

1 łyżka maku

olej kokosowy lub masło do smażenia

1 łyżka jagód

30 ml śmietanki do ubijania

2 łyżeczki arachidowego masła

Przygotowanie

Twarożek wymieszać z jajkami, błonnikiem i jajkiem. Doprawić masę solą i odstawić na 15 minut. Błonnik napęcznieje. Usmażyć 4 placki na małym ogniu. Ubić śmietankę. Jeść placki z jagodami, śmietanką i masłem orzechowym.

Wartość energetyczna 1 porcji 312 kcal

Tłuszcze – 25,5 g

Białko – 16 g

Węglowodany – 4,5 g

Błonnik- 3,5 g

Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze