Oopsies podpłomyki – błyskawiczny chleb bezglutenowy

chleb oopsies

Chleb oopsies pasują również idealnie na spód do mini pizzy. Szybkie podpłomyki z piekarnika. Idealny chlebek na zwiększenie dziennej kwoty tłuszczy. Chleb oopsies przyrządza się błyskawicznie. Można go również zamrozić. Naprawdę prosty lchf chleb, przepis warty zapamiętania!

Chleb oopsies

7-8 chlebków

Składniki

3 jajka

100 g serka philadelphia

szczypta soli

killa kropelek octu

Przygotowanie

Nastawić piekarnik na 160ºC. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka na sztywno z dodatkiem octu i soli. Zmiksować żółtka z serkiem i delikatnie wymieszać z pianą. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Uformować 7- 8 okrągłych placuszków. Piec przez około 20 minut.

Wartość energetyczna 1 porcji 76,3 kcal

Tłuszcze – 6,6 g

Białko – 4,3 g

Węglowodany – 0,4 g

Błonnik- 0,0 g

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here