środa, 11 grudnia, 2024
Strona głównaPrzepisyPrzystawkiGrillowane papryczki pimiento

Grillowane papryczki pimiento

Grillowane papryczki pimiento to zdrowa przekąska zamiast chipsów. Dodatkowo można je nadziać serem feta wymieszanym z parmezanem. Takie papryczki można przyrządzić na grillowe party z przyjaciółmi.

Grillowane papryczki pimiento

4 porcje

Składniki

½ kg papryczek pimiento

200 g feta

1 łyżka śmietanki, 36%

20 g utartego parmezanu

1 łyżka pokrojonych świeżych ziół, np. szczypiorek, pietruszka oregano

½ łyżeczki suszonych płatków chili

sól morska i pieprz do smaku

3 łyżki oliwy

Przygotowanie

Papryczki umyć i naciąć. Nie wyciągać pestek. Feta rozdrobnić widelcem i wymieszać z ziołami, parmezanem, śmietanką i przyprawami. Napełnić pastą papryczki i układać na blasze. Polać oliwą i wstawić do nagrzanego na 200ºC piekarnika. Grillować przez 10 minut.

Wartość energetyczna 1 porcji 300 kcal

Tłuszcz – 27 g

Białko – 10,8 g

Węglowodany – 3,5 g

Błonnik – 5,0 g

Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze