środa, 11 grudnia, 2024
Strona głównaPrzepisyŚniadanieKanapka z jajecznicą i boczkiem

Kanapka z jajecznicą i boczkiem

Pożywne keto śniadanie, naładowane tłuszczem i proteinami, jajecznica z boczkiem na kanapce z lchf chleba. Najprostsze śniadanie, które można przygotować w 10 minut.

Keto śniadanie

1 porcja

Składniki:

1 kromka lchf chleba

2 jajka

1 łyżka masła

2 plastry wędzonego boczku

1 łyżeczka szczypiorku

Przygotowanie

Plastry boczku usmażyć na złoty kolor. Wyjąć na talerzyk i dodać masło. Jajka roztrzepać i wylać na gorący tłuszcz. Usmażyć jajecznicę. Obłożyć kromkę chleba jajecznicą, posypać szczypiorkiem, na wierzchu położyć bacon.

Wartość energetyczna 1 porcji 558 kcal

Tłuszcz – 48,3 g

Białko – 28,5 g

Węglowodany – 2,4 g

Błonnik – 3,8 g

 

Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze