Sałatka cukiniowa na lunch, obiad lub kolację. Pyszna sałatka cukiniowa dla kogoś kto lubi grillowane warzywa jak cukinia. Sałatka niskowęglowodanowa z dodatkiem koziego sera, mięty i ugotowanego jajka. Cukinia ma bardzo mało węglowodanów jest więc idealnym warzywem w lchf diecie.
Sałatka cukiniowa
2 porcje
Składniki
200 g cukinii, surowa
1 łyżka masła klarowanego
2 jajka, ugotowane na twardo
50 g koziego sera typu feta
4 listki mięty
20 g pestek dyni
2 łyżki majonezu
Przygotowanie
Cukinię pokroić w plasterki i usmażyć na maśle. Pokroić drobno wraz z jajkiem i miętę. Fetę zgnieść widelcem. Dodać pestki dyni, oliwę i wszystko wymieszać.
Wartość energetyczna 1 porcji 408,5 kcal
Tłuszcz – 36,5 g
Białko – 15,5 g
Węglowodany – 4,5 g
Błonnik – 1,5 g