Drobiowa smażona wątróbka jest pyszna. Kanapka ze smażoną wątróbką jeszcze lepsza! To konkretne śniadanie, obiad czy kolacja, mało pracochłonna i bardzo zdrowa. Smażona wątróbka z cebulą w pysznej lchf bułce -ten przepis na wątróbkę jest warty zapamiętania.
Smażona wątróbka
1 kanapka
Składniki
150 g drobiowej wątróbki
1 szalotka
1 łyżka masła
sól i pieprz do smaku
1 bułka, tutaj przepis
kilka liści mieszanej sałaty
odrobina natki pietruszki do posypania, opcjonalnie
1 łyżeczka niesłodzonej musztardy
Przygotowanie
Wątróbkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Masło rozgrzać na patelni. Usmażyć wątróbkę. Doprawić solą i pieprzem. Pokroić szalotkę i zrumienić na tej samej patelni. Bułkę przekroić na pół, posmarować musztardą i obłożyć wątróbką. Na wierzchu ułożyć cebulkę i posypać pietruszką. Przykryć drugą połówką bułki.
Wartość energetyczna 435 kcal
Tłuszcz – 29,6 g
Białko – 37,8 g
Węglowodany – 4,3 g
Błonnik – 4,6 g