Wytrawne gofry z wędzonym łososiem polane czosnkowym sosem to przepyszna keto kolacja. Danie bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 i cenne białko. Wytrawne gofry można przyrządzić w kilka minut zwłaszcza kiedy ma się zamrożone gofry. Wystarczy włożyć gofra do nagrzanego piekarnika na kilka minut, wymieszać sos, pokroić warzywa i keto obiad lub kolacja gotowe! Szybko i zdrowo!
Keto kolacja
1 porcja
Składniki
50 g wędzonego łososia
3 koktajlowe pomidorki
20 g lodowej sałaty
4 plasterki ogórka
1 łyżeczka koperku doposypania
2 łyżki czosnkowego sosu
Przygotowanie
Upiec gofry lub rozmrozić jedną sztukę. Wymieszać 1 łyżkę greckiego jogurtu z 1 łyżką majonezu i doprawić solą czosnkową. Na wierzchu gofra ułożyć pokrojoną sałatę, pomidorki, ogórka i łososia. Polać czosnkowym sosem i posypać koprem.
Wartość energetyczna 1 porcji 439 kcal
Tłuszcz – 36,3 g
Białko – 26 g
Węglowodany – 2,0 g
Błonnik – 1,3 g