Szybki obiad to na pewno wrap z kurczakiem, feta i rukolą. Do tego dania można wykorzystać resztki grillowanego lub smażonego kurczaka. Wrap można przyrządzić z tego przepisu, dodając drobno pokrojony szpinak. Oczywiście całość polewamy tłustym sosem, np. sosem curry na bazie domowego majonezu. Mięso zawiera dużo białka, należy pamiętać aby posiłek zawierał wystarczającą ilość tłuszczu.
Szybki obiad – wrap z kurczakiem
2 porcje
Składniki
2 naleśniki + 2 łyżki drobno pokrojonego szpinaku
200 g kurczaka, grillowanego lub smażonego
50 g feta
50 ml majonezu, tutaj przepis
1 łyżeczka curry w proszku
40 g rukola
Przygotowanie
Przygotować ciasto na naleśniki (zrezygnować z cynamonu) i wymieszać z drobno posiekanym szpinakiem. Usmażyć dwa cienkie i duże naleśniki – wraps. Mięso kurczaka pokroić , fetę pokruszyć. Obłożyć wraps rukolą, mięsem i feta. Wymieszać majonez z curry, wodą polać wraps i zwinąć.
Wartość energetyczna 1 porcji 666,5 kcal
Tłuszcze – 56,5 g
Białko – 36 g
Węglowodany – 3,5 g
Błonnik – 3,0g