poniedziałek, 15 kwietnia, 2024
Strona głównaPrzepisyPrzystawkiZiołowe masło - prosty i smaczny dodatek do obiadu

Ziołowe masło – prosty i smaczny dodatek do obiadu

Ziołowe masło! Prawdziwe masło pachnące ziołami i smakujące świeżo utartym parmezanem z łatwością doda każdemu posiłkowi smaku bez dodatkowych węglowodanów. Ziołowe masło można przygotować w większej porcji i używać do posmarowania kanapki lub do gorącego mięsa. Zaletą ziołowego masła jest to, że można do niego wybrać ulubione zioła i ser lub doprawić korzennymi przyprawami i używać do polania keto gnocchi.

Ziołowe masło

porcja 285 g

Składniki

250 g miękkiego masła

2 łyżki posiekanych ziół

30 g utartego parmezanu

sól do smaku

Przygotowanie

Masło w pokojowej temperaturze wymieszać z ziołami i parmezanem. Zamiast parmezanu można dodać inny ser lub ząbek czosnku. Nałożyć masło na kawałek spożywczej folii i zwinąć w rulon. Pokroić na plasterki o grubości 1 cm, około 20 g.

Wartość energetyczna 1 porcji 140,3 kcal

Tłuszcze – 15,1 g

Białko – 1,0 g

Węglowodany – 0,1 g

Błonnik- 2,4 g

 

 

 

Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze