wtorek, 17 września, 2024
Strona głównaPrzepisyZupyPomidorowa z bezglutenowym makaronem- keto kuchnia

Pomidorowa z bezglutenowym makaronem- keto kuchnia

Pożywna keto zupa z bezglutenowym makaronem. Tak, dobrze przeczytałeś keto zupa pomidorowa. Na diecie ketogenicznej można jeść pomidory. Zupa pomidorowa to kolejny tradycyjny przepis na zupę, który w łatwy sposób można przekształcić na przepis ketogeniczny używając w nim bezglutenowego makaronu.

Domowej roboty keto zupa pomidorowa jest świetną opcją posiłku dla wszystkich co kochają zupy. Zupa to wysokowartościowy posiłek. Rosół z mięsa, tłusta śmietana i pomidory połączone w całość stanowią pyszną, kremową i aromatyczną zupę. No i makaron bezglutenowy.

Oczywiście pomidorową można zjeść z zoodles ale jeszcze smaczniejsza będzie z jajecznym makaronem w wersji keto.

Keto makaron  to jeden z najpopularniejszych przepisów ketogenicznych warty do zapamiętania. Taki makaron jest idealny do tłustych sosów jak sos serowy z polędwicą czy domowej zupy pomidorowej. Naprawdę można gotować zdrowo bez węglowodanów! Keto zupa pomidorowa zawiera ich niewiele! Jedna porcja to zaledwie 6 gramów węglowodanów!

keto zupa pomidorowa kup dietę lchf dieta

Keto zupa pomidorowa

4 porcji

Składniki

500 g świeżych pomidorów

50 ml olivolja

1 ząbek czosnku

30 g cebuli, jedna mała

1 l rosołu mięsnego

200 ml śmietanki, 36% tł.

10 listków świeżej bazylii

bezglutenowy makaron bez mąki, tutaj przepis

sól i czarny pieprz do smaku

Przygotowanie

Pomidory, czosnek i cebulę umieścić w żaroodpornym naczyniu. Posypać solą, pieprzem, skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego na 250ºC. Piec warzywa przez 35 minut. Upieczone pomidory przełożyć do blendera. Dodać wyciśnięty z łupiny czosnek, cebulę i pokrojoną bazylię. Zmiksować dodając bulion. Wlać krem z powrotem do garnka. Wlać śmietankę i zagotować. W międzyczasie przyrządzić makaron z przepisu w linku. Jeść zupę na gorąco z makaronem.

Wartość energetyczna 1 porcji zupy z makaronem 542 kcal

Tłuszcze – 47,3 g

Białko – 19 g

Węglowodany – 6,0 g

Błonnik- 7,0 g

 

Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze