czwartek, 25 kwietnia, 2024
Strona głównaPrzepisyObiadokolacjaŁosoś z brokułami i domowym aioli

Łosoś z brokułami i domowym aioli

Ryba na obiad, to pyszne i pożywne danie. Łosoś jest bogaty w kwasy tłuszczowe i warto go wdrożyć do codziennej diety. Najprostsze danie z łososia to łosoś z brokułami i domowym aioli. Pełna satysfakcja, 100% low carb!

Ryba na obiad

1 porcja

200 g fileta z łososia

100 g brokułu

30 g sosu aioli, tutaj przepis

sól i pieprz do smaku

masło do smażenia

Przygotowanie

Łososia oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać masło na patelni i smażyć łososia, 2-3 minuty po obu stronach. przygotować aioli według przepisu w linku. Ugotować brokuły al dente w lekko osolonej wodzie. Podać łososia z brokułami, sosem i kawałkiem cytryny.

Wartość energetyczna 1 porcji z brokułami 711 kcal

Tłuszcz – 59 g

Białko – 42 g

Węglowodany – 3,0 g

Błonnik – 3,0 g

 

Poprzedni artykuł
Następny artykuł
Małgorzata Haggu
Małgorzata Haggu
Cześć! Nazywam się Małgorzata Haggu. Jestem molekularnym biologiem oraz trenerem zdrowego żywienia. Od wielu lat promuję zdrowy styl życia na podstawie zdobytej wiedzy oraz własnego doświadczenia. Jestem gorącą zwolenniczką lchf diety, która jest również moim stylem życia prawie od 10 lat. Według mnie zdrowy styl życia to przede wszystkim prawidłowa dietoterapia, która poprawia nie tylko fizyczne zdrowie ale także zdrowie psychiczne. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych polepsza relację z własnym ciałem, zaprowadza równowagę hormonalną ale też pozostawia miejsce na przyjemności.
Podobne artkuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

dieta lchf pomoc specjalisty

Najnowsze artykuły

Ostatnie komentarze